Geerweg 57 Ter aar

Het asperge seizoen begint met de Butchers achterham

Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort, in Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op (naargelang de temperaturen in februari of begin maart). Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (Hoogfeest van de geboorte van de Heilige Johannes de Doper). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien.

Tijdens het seizoen verkoopt de Berkshire Butcher huisgemaakte achterham die iets dikker is gesneden. Zo maak je het asperge gerecht compleet.   

Elke week maakt de Berkshire Butcher zelf de achterham. Nadat wij het vlees hebben ontbeend en uitgesneden, pekelen wij de boven bil en platte bil van het varken met zout. Dit laten wij een aantal dagen intrekken. Hierna trekken wij het vlees op met een stevig slagerstouw. Daarna koken wij de hammen 6 uur op lage temperatuur tot de ham de juist kern temperatuur heeft bereikt.

Na afkoelen snijden wij de ham in dunne plakken en verpakken deze in onze speciale verpakking. In deze verpakking wordt de atmosfeer vervangen door een op het product afgestemd gasmengsel, om frisheid van de gesneden ham te bewaren. Hierdoor blijft onze ambachtelijke gemaakte ham lekker vers onder de juiste condities.

Maak heel eenvoudig je eigen saus Hollandaise.

Ingrediënten:

  • 450 gram ongezouten boter

  • 12 eidooiers

  • 4 el citroensap

  • 1 tl zout

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een klein pannetje en zorg ervoor dat de boter langzaam smelt.
  2. Meng de eidooiers, citroensap, zout en eventueel een snufje cayennepeper in de blender. Zet deze op een medium stand voor ongeveer 30 seconden.
  3. Als de eidooiers licht van kleur worden dan zet je de blender op een lage stand en voeg je tegelijkertijd de gesmolten boter toe.
  4. Zorg dat alles goed gemengd is.
  5. De blender mag uit gezet worden en je kan er eventueel nog een beetje citroensap aan toevoegen mocht dit nodig zijn.
Asperge ham

Butchers Achterham

Butchers trots! Onze huisgemaakte achterham zonder fratsen.

Achterham (asperge)

Iets dikkere plakken voor het perfecte asperge gerecht, speciaal voor het seizoen.