Geerweg 57 Ter aar

Gehaktbal verpakt als een cadeautje

crépinette

De crépinette

Gekruid gehakt met vetnet. Hoe je van een gewone gehaktbal met bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, peterselie, knoflook en ui een exclusieve traktatie kan maken.

Maar wat is nou precies een crépinette en wat is het vetnet aan de buitenkant.

Als wij worst maken blijft er altijd gehakt in de stopbus achter. Wij gebruiken dit gehakt om ballen van te maken in gelijke grote en verpakken deze bal als een cadeautje met een vetnet. Vetnet, ook wel buikvlies genoemd en omhult een aantal spijsverteringsorganen zoals oa. de maag, de dunne darm en lever. Het vlies heeft een mooie tekening door de vetmarmering. Zodra dit om het gehakt is gewikkeld komt deze marmering er nog mooier uit.

De perfecte bereiding; smelt wat boter in een niet al te hete pan, gebruik geen olie, deze kan te heet worden waardoor het velletje van de crépinette zal barsten. Laat het vuur half hoog staan en leg de crépinette in de pan. Plaats een deksel op de pan en smoor de crépinette langzaam en zachtjes gaar. Haal na 20/ 25 minuutjes de deksel van de pan en zet het vuur iets hoger om in de laatste 2 minuten de cépinette mooi bruin te bakken.

Het vet zal na de bereiding vrijwel helemaal verdwenen zijn en het balletje gehakt heeft een bijzonder tekening als eindresultaat. 

By your self

Maak je eigen Crepinette

Maak nu heel eenvoudig jou eigen Crepinette met vetnet van de Berkshire Butcher. 

Gebruik  bijvoorbeeld ons naturel gehakt en maak deze aan met jouw favorieten kruiden en specerijen. Je kan ook fruit toevoegen zoals appel of perzik, maar ook verschillende kazen zijn een optie. Het is jou feestje dus gebruik jou lievelings ingrediënten. Ook ander vlees, gevogelte of wild is een leuk idee, maar let op! Maak de Crepinette niet te mager en meng de bal gehakt niet te lang, anders zal het een stugge bedoeling worden.