De marktslager

De keuze om marktslager te worden, en ook nog eens gespecialiseerd in een varkensras was voor veel mensen een “bijzondere” keuze.  Voor mij een hele bewuste en nog steeds vol trots kan ik zeggen/schrijven de beste keuze
“Waar heb je direct contact met de consument, waar is er geen drempelvrees, en waar kan iedereen direct in onze toonbank kijken…Op de markt!”

Omdat er is gekozen heb voor een gekoelde toonbank op wielen, kunnen wij de consumenten recht in de ogen aankijken en vol trots vertellen over onze Berkshire varkens met hun prachtige vlees, wat er zo bijzonder is aan het ras en waar ze vandaan komen na een heel mooi leven te hebben genoten.

De Berkshire Butcher staat op twee vaste weekmarkten. Twee verschillende markten,  maar waar vooral hele leuke en enthousiaste mensen komen die van lekker eten houden, waar kwaliteit boven kwantiteit gaat en waar achter het product dat zij kopen een kloppend verhaal moet zitten.

Op woensdag staat de Berkshire Butcher op het Haarlemmerplein in Amsterdam. 
Op deze boerenmarkt staan kleine producenten en een aantal daarvan zijn volstrekt biologisch. De markt staat in de schaduw van de Haarlemmerpoort en aan het begin van de Haarlemmerdijk. De Haarlemmerdijk is een winkelstraat in het verlengde van de Haarlemmerstraat, Deze drukke, levendige straat is een straat waar je het liefst in elke winkel even wilt gaan kijken. Er is een grote verscheidenheid aan winkels, zowel food als non food, ouderwetse gezelligheid van ‘s-morgens vroeg tot ‘s-avonds laat. Het Haarlemmerplein is in 2013 helemaal op de schop gegaan en is met een computer gestuurde fontein en bankjes een gezellig plekje in de grote stad geworden. 
“Het voelt net als een dorp, vertrouwd en intiem, de mensen nemen de tijd voor elkaar en hun inkopen, weinig stadse gehaast of stress, enkel het gerinkel van de tram zorgt af en toe voor dat stads gevoel.”

Op zaterdag is de Grote Markt in Haarlem de thuis basis van de Butcher. 
Op deze plek met een bijzonder historie, staan we aan de voet van twee cultuurhistorisch bouwwerken, namelijk de Grote of Sint-Bavokerk en de vleeshal, in dit historisch gebouw werd vanaf 1386 vlees door vleeshouwers (slagers) verkocht. Op de Grote markt in Haarlem begon het marktleven van de Berkshire Butcher in 2008. 
“Al snel ontdekten veel foodies en thuiskoks dit fantastische vlees en ontstond er een trouwe klantenkring die af en toe zo enthousiast zijn dat ze passanten voor de toonbank overhalen iets mee te nemen.”

Haarlem heeft alles in huis voor een dagje heerlijk winkelen. De autoluwe, monumentale binnenstad telt veel exclusieve winkels, trendy kledingzaken, charmante antiekwinkels en talloze speciaalzaken op elk denkbaar gebied. Deze enorme verscheidenheid leverde Haarlem een aantal keren de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’ op. Ook de markt diverse keren uitgeroepen als beste markt van Nederland.