Viva la Vida ( Spaans voor" Leve het Leven")

VERS IBÉRICO VARKENSVLEES

Het Ibérico varkensras staat bekend als het beter rassen ter wereld. Vers Ibérico vlees wordt gekenmerkt door een hoge concentratie intramusculair vet. Dit wordt ook wel gemarmerd vlees genoemd, en het zorgt ervoor dat het vlees buitengewoon smaakvol is. De marmering van Ibérico vlees is een klasse apart van dat van andere varkenssoorten. 

De marmering van Ibérico varkens zorgt voor sappig en mals vlees. Vers Ibérico varkensvlees heeft een bijzondere smaak die uniek is in zijn soort.

Wij verkopen al een aantal jaren Iberico varkensvlees omdat wij het zelf ook zo lekker vinden. Wij begonnen met de Karbonade en het filetlapje, nu is de Presa onze absolute favoriet!

Een mooi bij gerecht is de Padron peper.

  • Marineer de peper met een olijfolie en wat zwarte peper en grof zeezout. 
  • Bak de pepers in hete pan met dikke bodem op hoog vuur in 4 minuten tot ze bruin kleuren.
  • Aflaten koelen, eet smakelijk 

Rubia Gallega Rib Eye

Probeer nu deze Rubia Gallega Rib Eye, dit bijzonder ras speciaal voor ons uit Spanje geïmporteerd.

Maar wees er snel bij, want op=op

Vroeger koos de Butcher altijd voor Black Angus als dit op de kaart staat in een restaurant, sinds wij Rubia Gallega hebben ontdekt valt de keuze vaak op dit mooie runderras.

Het Rubia Gallega rund wordt steeds bekender in Nederland en België. Het vlees kent een zeer mooie marmering. Het vlees van de Rubbia Gallega heeft een kruidige en ietwat ziltige smaak. De runderen leven een rustig leven en worden pas op latere leeftijd geslacht, dit in tegenstelling tot veel andere runderen.

Iberico Kotelet

Heerlijk op de of bbq, maar in een hete grillpan kan ook.

Iberico Presa

Een verborgen spier in de nek, vlees vol smaak en karakter.

Spanish tapas

Omdat wij deze periode een beetje Spaans gaan doen, heeft de Butcher een lekker Spaanse playlist gemaakt, zodat je nog meer kan genieten van je Spaanse delicatesse.

Viva la vida!